PDC Brush investeert in centrale afzuiging


Terug naar overzicht

De decentrale ontstoffingsinstallaties van weleer hebben met hun lawaaierige en lucht bevuilende eigenschappen het pad moeten ruimen voor een fonkelnieuwe gecentraliseerde installatie.

De nieuwe hypermoderne centrale ontstoffingsunit zorgt ervoor dat alle boorspanen en vezelresten keurig, geruisloos en tegen 90 km/h worden afgezogen naar een filter installatie gelegen buiten de bedrijfshal. 

Ergonomie en Preventie
De installatie heeft het voordeel dat de lucht kwaliteit in de productiehal er enorm op vooruit gaat gezien nu alle stof volledig wordt afgezogen en rechtsreeks in een container wordt geblazen. Door het vermijden van stofophoping of hoge stofconcentraties in de hal elimineren we tevens explosiegevaar.
Naar lawaai- en plaats hinder betekent deze investering een grote stap vooruit; onze werknemers hebben nu meer werkruimte in een significant stillere omgeving. Ook dankzij deze installatie is het zeulen met stofzakken en vezelproppen verleden tijd.

Energie en milieu
Door gebruik te maken van energie efficiënte motoren en regelkleppen verkleinen we bovendien onze ecologische voetafdruk. Om warmteverlies tegen te gaan, wordt de warme lucht na het filteren terug de productiehal ingeblazen, tenzij er behoefte is aan koeling, dan kan de installatie dienst doen als een enorme ventilator.

Strategie
Deze investering kadert perfect in het continue nastreven van een efficiënte, veilige en duurzame productie omgeving.